OZNANILA

OZNANILA 11. NEDELJA MED LETOM

Bratje in sestre, vedno smo pogumni, čeprav vemo, da smo zdoma in daleč od Gospoda, dokler smo doma v tem telesu, saj hodimo v veri in ne v gledanju. Vendar smo pogumni in zadovoljni s tem, da se bomo izselili iz telesa in se priselili h Gospodu. Zato si tudi prizadevamo, da bi mu bili všeč, bodisi da prebivamo v telesu, bodisi da se iz njega izselimo. Vsi se bomo namreč morali prikazati pred Kristusovim sodnim stolom, da bo vsak prejel plačilo za to, kar je v zemeljskem življenju delal, dobro ali slabo.

(2 Kor 5,6-10)

ADORACIJA

SVETA MAŠA

Lepo vabljeni k študentski sveti maši v sredo, 19. junija, ob 19.00 uri.

PROSTORI UNIZUP

V sredo od 15.00 naprej. Vabljeni v prostore naše župnije na skodelico kave ali čaja in pogovor. 

 

Z UNIZUP V PREKMURJE

🗓️ 12. julija se lahko z nami podaš v PREKMURJE 🚶‍♂️🎒⛰️
Skupaj si bomo ogledali Beltince, Turnišče … Lendavo se podali na vrh stolpa Vinarium … pot nas bo vodila še v Bogojino in Mursko soboto. odkrili kak nov kotiček čudovite Slovenije, družba bo pa ITAK supeR!
 🌄 Se nam pridružiš? 💪
Prispevek za izlet: 10 EUR

PRIJAVE

INDIJA 2024

Pozdravljeni! 👋
Smo Žan, Aljaž, Primož, Niko, Pija, s. Simona, Manca in Marija.
Julija se za tri tedne odpravljamo na misijonsko-medicinsko odpravo v Indijo. 🇮🇳
Najprej se bomo za nekaj dni ustavili v Kolkati, kjer bomo obiskali Center Matere Terezije ter hospic (dom za umirajoče) Khalighat, ki ga je ustanovila sv. Mati Terezija, kjer tudi danes delujejo Misijonarke ljubezni (Missionaries of Charity). Obiskali bomo tudi Slovenko Mojco Gayen, ki s svojim možem v Kolkati vodi šolo Piali Ashar Alo (Prižgimo luč upanja) za revne otroke.
Nato pa potujemo na severovzhod Indije v zvezno državo Meghelaya, v mesto Shillong, kjer bomo kot prostovoljci delovali v bolnišnici Nazareth Hospital ali v lokalnih podeželskih ambulantah ter tudi drugače pomagali tamkajšnjim redovnicam in misijonarjem.
Naše poti so se združile na Univerzitetni župniji Maribor. Žan je študent računalništva in fotograf, Aljaž študent elektrotehnike, Niko, Pija in Manca študenti medicine, Simona je družinska zdravnica in pastoralna sodelavka, Primož je župnik naše študentske župnije, Marija pa vzgojiteljica v dijaškem domu in koordinatorka naše odprave s številnimi izkušnjami misijonarskih odprav.
Hvaležni smo za to izjemno priložnost, saj vemo, da nam bo razširila obzorja, poglobila duha, nas urila v sočutnosti in pomoči bližnjim in nam podarila kopico dragocenih vsestranskih izkušenj.
Zelo bomo hvaležni vsakomur, ki bi želel podpreti nas in tamkajšnji misijon. Priporočamo se tudi v molitev.

Podpri našo humanitarno odpravo:

Podpora odpravi

Spremljaš nas lahko na družabnih omrežjih:

Facebook

Instagram