OZNANILA

OZNANILA ZA 1. adventno nedeljo 
Pink 7 Step Prevention Coronavirus Awareness Poster (1).jpg1. v sredo ob 19. uri vabljeni k redni sredini sveti maši.
Čas za pogovor, klepet ali kavo: 
Torek od 9.00 do 13.00 
Sreda od 15.00 naprej 
2. v sredo ob 20. uri vabljeni na MIKLAVŽEVANJE UNIZUP-a ekipa “miklavževih” pripravlja lep in pester program … zato tega ne gre zamuditi 🙂 naprošen je tudi sv. Miklavž, ki po zadnjih informacijah že pridno pridno pripravlja darila. 🙂 Lepo vabljeni
Red Colorful Playful Cute Saint Nicholas Holiday Event Flyer .jpg

Vabljeni!

3. ZORNICE kakor smo napovedali JUTRI v ponedeljek pričnemo z zornicami ob 6.30 uri v cerkvi sv. Alojzija na Glavnem trgu. ZORNICE BODO VSAK DAN OD PONEDELJKA DO PETKA. 
 
Zakaj zornice? Ta lepa adventna priprava na božične praznike je bila živa predvsem na podeželju in sicer vse dotlej, ko je bila naša domovina pretežno kmečka dežela. Ljudje so živeli in delali doma, družine so bile velike in zares verne, zato so ves adventni čas prihajali v župnijsko cerkev k adventnim mašam, ki so bile zgodaj zjutraj (ponavadi že ob šestih), že pred zoro (jutranjo zarjo), zato so jim rekli »zornice« ali »svitnice«. To je bila kar velika žrtev, saj je bilo treba v mrzli zimi zgodaj zapustiti toplo posteljo in s v snegu odpraviti v cerkev. »In vendar se je dogajalo,da so bile cerkve jutro za jutrom polne kakor ob nedeljah,« poroča narodopisec Niko Kuret.
4. Študentski verouk: drugo srečanje “veroučne skupine” bo v četrtek,  8. decembra ob 20.15 uri v prostorih UNIZUP. Lepo vabljeni.
Verouk_november (1).jpg
5. MEDICINSKA SKUPINA: srečanje medicinske skupine bo v četrtek, 15. decembra dobimo se ob 19.50 uri pred Slomškovim spomenikom na Slomškovem trgu. Lepo vabljeni!
image.png
6. Romanje v Varaždin. Lepo vabljeni na romanje v Varaždin, ki bo 17. decembra. Prijave: 

https://forms.gle/J3tC5FUnTkCojHA6A

molitvev ogled mesta dobra družba.jpg
7. Lepo vabljeni na pred božično sveto mašo z blagoslovom jaslic v atriju cerkve sv. Alojzija na Glavnem trgu in sicer 21. decembra ob 19. uri po sveti maši sledi koncert Slovenskih kolednic v izvedbi APZ Maribor ob 20. uri. Lepo vabljeni.