Križev pot mladih po mariborskih ulicah

V sredo 6. aprila je v Mariboru potekal tradicionalni križev pot mladih, ki se ga je udeležilo več kot 80 mladih. Na njem so sodelovali dijaki, študentje, redovnice in mladi, ki so tako ali drugače vključeni v delovanje Univerzitetne župnije v Mariboru. »Križev pot se je začel s sveto mašo, sledil je uvod, ki ga je pripravil mariborski nadškof in metropolit msgr. Alojzij Cvikl. Nadškof je mladim orisal pomen križevega pota, pomen Jezusovega trpljenja za današnji čas, za današnjega človeka,«

Osrednja tematika letošnjega križevega pota mladih je bila Mladi in delo za mir. Z njo smo mladi želeli sporočiti, da smo tudi mi odgovorni pri delu za mir in za mir v svetu. Na ta način smo se želeli spomniti vseh trpečih bratov in sester v Ukrajini. Med mladimi je bilo čutiti veliko navdušenja, predvsem pa hvaležnosti, da je dogodek po dveh letih ponovno potekal po mariborskih ulicah.

Mladi smo mimoidočim na mariborskih ulicah sporočiti, naj bodo in bomo »kvas miru«, ki prekvasi svoje delo z mirom in nas napolni z upanjem, ljubeznijo in spoštovanjem, ki ga svet danes še kako potrebuje.

Povzeto po: https://www.druzina.si/clanek/mladi-na-krizevem-potu-foto