Izlet odbora UNIZUP v Zagreb

V sredo, 1. 6. 2022 smo se z odborom Unizup odpravili na kratek izlet v Zagreb. Ko smo prispeli, smo si najprej ogledali zanimivo cerkev Sveta Mati Slobode, kjer je kasneje tudi potekala zaključna študentska sveta maša. Še posebej nam je bila všeč velika slika Usmiljenega Jezusa.

Ob 20h se je začela sveta maša. Pri njej se je zbralo res polno mladih, študentov, vodil jo je don David Leskovar, somaševal je tudi naš župnik Primož. Don Leskovar je imel pridigo na temo teologije telesa, v kateri je zelo lepo predstavil povezanost svete evharistije z zakonom med možem in ženo in študentom zaželel uspešno izpitno obdobje. Pred koncem maše smo imeli še kratko adoracijo, ki jo je tako kot pri maši spremljala glasbena skupina mladih.

Po maši smo se še malo zadržali pred cerkvijo, nato pa smo krenili do centra Zagreba. Na poti smo navdušeno razglabljali o tem, kaj smo novega izvedeli pri pridigi o evharistiji, o sami maši, o tem, kako zelo Kristus kot zaročenec ljubi svojo Cerkev in torej nas.

Nato smo se sprehodili skozi center mesta, kjer nam je župnik Primož povedal nekaj več o samem Zagrebu. V poznih večernih urah smo si privoščili nekaj dobrega za pod zob. Nato pa smo se počasi odpravili nazaj v Maribor.

Izlet do Zagreba je bil zelo lep dogodek, kjer smo se odborniki še bolj povezali. Obisk študentske maše in ogled mesta se nam bo tako prav gotovo vtisnil v spomin.