Molitev za edinost kristjanov

Drugega dne tedna molitve za edinost kristjanov pod geslom »Videli smo, da je vzšla njegova zvezda, in smo se mu prišli poklonit«, 19. januarja, je Univerzitetna župnija Maribor po študentski maši v stolnici, ki jo je daroval njihov župnik Primož Lorbek, pripravila ekumensko bogoslužje, po njem v Slomškovi dvorani pa še ekumensko okroglo mizo.

Ekumenskega molitvenega bogoslužja, ki ga je vodil nadškof Alojzij Cvikl, so se udeležili škof Evangeličanske cerkve v Sloveniji Leon Novak – ta je imel tudi nagovor po prebranem evangeliju, mariborski paroh Srbske pravoslavne Cerkve Milan Jovanović, pastor Binkoštne cerkve Emanuel v Mariboru Srečko Krajnc, voditelj Ekumenskega sveta nadškofije Maribor Igor Novak in nadškofov tajnik Jure Sojč.

Mladi so prebrali berili in prošnje, prepeval je študentski pevski zbor Vdih. Pri ekumenski okrogli mizi s temo: »Sinodalna Cerkev pri nas doma« pa so po glasbenem uvodu mladih sodelovali nadškof Cvikl, evangeličanski škof Novak in binkoštni pastor Krajnc, moderator je bil Igor Novak.

Vir besedila: (https://www.druzina.si/clanek/ze-55-molitvena-osmina-za-edinost-kristjanov-foto)