“Naših 5” Praznovanje 5. obletnice ustanovitve Univerzitetne župnije Maribor

Minulo sredo 26. 10. je Univerzitetna župnija Maribor praznovala 5 let od ustanovitve. S svojim obiskom nas je počastil gospod Marjan Kokalj, prvi duhovnik Univerzitetne župnije, ki je obenem daroval sveto mašo. S ponosom v očeh je nagovoril mlade in nam zaželel, da bi bili pod okriljem Univerzitetne župnije še naprej združeni v veri. Pri daritvi pa smo se spomnili našega zavetnika svetega Janeza Pavla II., ki je bil tokrat z nami prisoten na poseben način – na oltarju so bile navzoče njegove relikvije, kaplje krvi.

Upravitelj Univerzitetne župnije v Mariboru je ob zaključku svete maše dejal: “Po petih letih otrok že lepo govori … in še trdneje hodi, a še zmeraj potrebuje oporo, potrebuje starše, tako naša župnija potrebuje študente, ki so njeni starši … ne le hčere in sinovi, ki ji pomagajo hoditi, hoditi skupaj, skupaj s študenti in pedagoškimi sodelavci”

Po maši smo se petih let delovanja Unizupa poveselili še na župnijskem dvorišču, kjer smo ob okusni kisli juhi, slastni torti ter drugih dobrotah izmenjali svoje spomine in želje za vnaprej.

Anemari Kolednik in Ana Kolar