Rojstni dan sv. Janeza Pavla II

Gotovo že veste, da je naša Univerzitetna župnija posvečena velikemu svetniku in papežu Janezu Pavlu II?

Mogoče pa ste manj veste, da letos 18. maja praznujemo njegovo 100. obletnico rojstva?

O njem bi lahko veliko govorili in pisali, ker je imel težko in hkrati zelo bogato in dolgo življenje. Vse skozi ga je spremljala globoka vera in molitev. Ko je bil star 9 let, je izgubil mamo, potem pa ju je z bratom oče na Kalvariji blizu Vadovic posvetil Mariji. Od takrat, je bila Marija njegova mati, h kateri se je vedno zatekal. Kot papež se ji je tudi z geslom Totus tuus (Ves tvoj) izročil.

Ker smo v mesecu maju in so mnogi že pridruženi devetdnevnici pred njegovo 100. obletnico rojstva, smo tudi mi povabljeni, da se mu v molitvi, ki jo je sam posvetil Mariji, kot Univerzitetna župnija pridružimo. Skupaj z njim prosimo Marijo, da nam izprosi potrebne milosti.

Priporočamo, da vsak dan do 18. maja zmolimo njegovo molitev:

Zvesta hči večnega Očeta, tempelj Ljubezni, ki obdaja nebo in zemljo, zaupam ti cerkveno poslanstvo v tem svetu, svetu, ki tako potrebuje ljubezen.

Mati Božja, Mati edinorojenega Božjega Sina, ki nam je kot življenjsko vodilo podaril novo zapoved ljubezni, pomagaj nam, da bomo postali graditelji zedinjenega sveta, v katerem mir premaga vojno in kjer civilizacijo smrti prežene ljubezen do življenja …

Naj človeštvo trdno stoji z Bogom, ki mu pripada ves svet.

Mati edinosti in miru, okrepi občestveno vez v Cerkvi svojega Sina, poživi ekumenska prizadevanja, da bi vsi kristjani z močjo Svetega Duha postali ena družina sester in bratov Jezusa Kristusa, Odrešenika sveta včeraj in danes in na veke.

O usmiljena, o ljubeča Devica Marija, sprejmi naše zaupanje, okrepi ga v našem srcu in ga prinesi pred obličje enega Boga v Sveti Trojici. Amen.