Smučanje z UNIZUP

Za konec tedna med 12. 1. in 14. 1. 2024, smo se študentje UNIZUP-a skupaj odpravili na bele strmine v Nassfeld v sosednjo Avstrijo. Iz Maribora smo v petek odšli že v zgodnjih jutranjih urah in se okoli 11h že podali na bele strmine, kjer smo uživali do nedelje.

Stanovali smo v ljubkih apartmajih. Apartmajsko naselje je bilo postavljeno nekoliko v hrib, tako smo se vsak dan lovili, da nismo padli kje na teh zasneženih potkah. Med lesenimi hiškami je bilo kot v pravljici in z veseljem smo ob večerih, po povratku iz smučanja, izkoristili savno in bazen.

Smučali smo na 110 km prog in posedali na terasah kavarn na smučišču kjer smo za trenutek nabrali moči za naprej to je bila tudi priložnost, da smo se lahko uživali v zimskem soncu. V vseh 3 dneh nismo imeli niti kančka slabega vremena in smo skupaj uživali v trenutkih smeha in v športnem udejstvovanju. Da pa ne bo kdo mislil, da smo bili lačni, lahko potrdimo, da smo obilo in dobro jedli. Vsak večer pa smo se zbrali tudi v molitvi in se Njemu zahvalili za čudovite trenutke preživete na belih strminah in družbi prijateljev.

Vikend nam je bil prekratek, saj čas hitro teče, ko se imamo lepo. Zahvaljujemo se Primožu in Mirjam, ki sta organizirala smučanje že drugo leto zapored. Veseli smo, da smo se smučanja lahko udeležili in v zahvalo za varovanje in čudovite spomine, smo se v nedeljo pri maši poklonili Mariji Pomagaj na Brezjah

Špela Bošnjak

.