ŠTUDENTSKO SMUČANJE NA VIŠARJAH

ŠTUDENTSKO SMUČANJE NA VIŠARJAH

 

Ob koncu zimskega izpitnega obdobja smo se študenti Univerzitetne župnije Maribor z župnijskim upraviteljem Primožem Lorbkom odpravili na zaslužene smučarske počitnice na Svete Višarje. Tam so nas prijazno sprejeli v Ehrlichovem domu, ki ga opravlja Rafaelova družba.

V zgodnjih jutranjih urah smo 17. februarja krenili iz Maribora. Na Višarjah smo najprej morali vso prtljago, smučarsko opremo in ostale potrebne (in manj potrebne) stvari od zgornje postaje gondole pretovoriti do Ehrlichova doma. To nas je pošteno namučilo, a ne dovolj, da se ne bi takoj odpravili na smučišča. Po prvih nerodnih spustih smo se opogumili in do konca dneva že pošteno nasmučali. Zvečer smo imeli spoznavno igro, saj se vsi med seboj še nismo poznali. V okviru Rafaelove družbe smo nato izvedli delavnico o izseljencih in Slovencih v zamejstvu. Svojo izkušnjo o življenju v tujini sta z nami podelila tudi dva študenta. Sledile so družabne igre in druženje ob glasbi ter plesu.

Zaradi visokih temperatur in gneče na smučišču je bila sobotna smuka naporna, zato smo po smučanju najprej potrebovali kratek počitek. Ob koncu dneva smo se nato pri maši priporočili v varstvo Višarski Materi Božji.

V nedeljo smo uživali na belih strminah. Zvečer smo igrali družabne igre o Sloveniji in zamejcih ter se tako na zabaven način naučili marsikaj novega. Kasneje smo se ob igranju našega muzikanta odpravili po Višarjah. Pridružilo se nam je tudi nekaj drugih turistov, ki so prebivali tam. Skupaj smo veselo prepevali in plesali.

Zadnji dan smo s smučanjem zaključili nekoliko prej, saj smo za seboj morali Ehrlichov dom tudi očistiti. Še zadnjič smo se spustili v dolino in se odpravili nazaj proti domu.

Kljub precej toplemu vremenu smo zelo uživali na belih strminah, počeli vragolije in se zabavali v dobri družbi. Hvala Mirjam Grebenc, ki je prevzela velik del organizacije smučarskih počitnic

in  našemu “župniku” Primožu za super smučarske počitnice, ki jih bomo študenti naslednje leto z veseljem ponovili 🙂