Meni Zapri

Opis

O spletni strani Univerzitetne župnije Maribor

Spletna stran Univerzitetne župnije Maribor je namenjena informiranju ter povezovanju vseh katoliških študentskih stvarnosti in dogajanja v nadškofiji Maribor, predvsem pa v samem mestu. Na tej strani bo vsaka od študentskih stvarnosti objavljala dogodke, duhovno izpopolnjevanje, izobraževanje, družabnost, ki bi bili lahko zanimivi za vse študente. Poleg tega služi kot oglasna deska za koristne stvari med študenti v smislu širjenja obzorja. Tako se lahko objavi npr. naslov in (po možnosti) fotografija dobre knjige, ki sem jo prebral, dobrega filma, ki sem ga videl, ime dobrega predavatelja, ki sem ga poslušal itd. Ničesar na strani ni mogoče komentirati ali biti v interakciji, ker služi kot oglasna deska. Lahko pa se kontaktira skrbnika posamezne rubrike in se mu pošlje material za objavo. Namen strani je torej povezovalen, informativen ter formativen. Hvala vam za vaš obisk.

Kontakt:

Univerzitetna župnija Maribor, župnik p. Marjan Kokalj DJ, Magdalenski trg 3, Maribor 041/ 566 476

unizup.maribor@gmail.com

 

Univerzitetna župnija Maribor

Razlaga logotipa

KRIŽ – Predstavlja znameniti upognjeni križ, ki ga je papež Janez Pavel II, ki je zavetnik župnije, vedno uporabljal. Isti križ je tako imel tudi pri obisku Slovenije. Križ je rumene barve, ki je značilna za Vatikan, hkrati pa predstavlja luč, svetlobo Boga. Upognjenost križa predstavlja objem in Božje varstvo.

ČRKA M – Predstavlja mesto Maribor, rdeča barva pa ljubezen, mladost, sproščenost ter življenjsko moč.

ODPRTA KNJIGA – Knjiga predstavlja študij in hkrati knjigo vseh knjig, Sveto pismo, modra barva pa modrost. Križ raste iz knjige po sredini črke M in vse povezuje med seboj.

NAPIS – Barvno in oblikovno sovpada z logotipom Univerze v Mariboru; predstavlja tudi univerzo nasploh.