Mladi in dobrodelnost

Največja revščina je osamljenost, in občutek, da te nihče ne ljubi, je zapisala sv. Mati Terezija iz Kalkute. Kako zelo je to res! In k takšnim ljudem jo je vodila ljubezen in konkretna pomoč, nič je ni moglo ustaviti. V tem vzdušju so se zgodila tudi naša drobna srečanja z ljudmi, ki so se rodili v manj srečnih okoliščinah kakor mi, ter nam podarili dar nasmeha in iskrenega prijateljstva.

Samo Bog je tisti, ki je edini v vsem dober in daje dobre darove človeku. Dobrota kristjana ima okus po Bogu in zastonjskosti takrat, ko postanemo kakor deček na freski, ki daje Jezusu vse tisto malo, kar ima.

Kristusa moramo oznanjati z načinom, kako govorimo, kako hodimo, kako se smejemo, s svojim življenjem, tako da bo vsakdo spoznal, da pripadamo njemu. Oznanjevanje ni pridiganje; oznanjati pomeni biti v Bogu, ki je edini dober.

Mladostni čas, srednješolska in študentska leta, so odlična priložnost za vsestransko rast in nove izkušnje srečevanj z različnimi ljudmi. Dobrodelnost in prostovoljstvo sta ena od načinov za vašo rast, ki vam jo ponujamo v Univerzitetni župniji Maribor. Tu si lahko preberete, kaj so mladi lepega in dobrega doživeli, ko so odprli roke in srce za bližnjega.