Naše izkušnje

 

Dobrodelni študentski tabor v Dračevu (BiH)

V avgustu 2017 se je 11 mladih skupaj s s. Meto in p. Marjanom podalo v neznano v obmejno župnijo Dračevo. Dopoldne smo urejali in čistili Antejevo hišo, saj se Ante odvaja od alkohola in potrebuje pomoč, popoldne smo sodelovali pri župnijskem taboru za otroke. Vmes in potem pa še veliko lepih dogodkov. Bogu hvala za vse.

Nekaj slik in utrinkov lahko vidite na spletni strani: Studentski dobrodelni tabor.

 

Mladi za otroke sirote v Varešu (BiH)

V avgustu 2017 so študentke Študentskega doma sv. Elizabete že tretje leto organizirale projekt Mladi za sirote. To je prostovoljni projekt, v okviru katerega študentke vse leto zbirajo finančna sredstva in pripravljajo program za duhovno-počitniški teden za otroke iz sirotišnice Mala škola v Varešu (BiH), ki jo vodijo šolske sestre.

Podrobnosti o tem, kako lepo so se imele in kaj so skupaj ustvarili, pa si lahko pogledate na njihovi spletni strani solske-sestre ali na FB Mladi za sirote.

Projekt Mladi za sirote pripravljajo vsako drugo leto.

Pomoč benediktincem v Italiji (Nursija)

 Skupina fantov skupaj z duhovnikom Marjanom Pučkom (Gimnazija AMS Slomška Maribor) je v avgustu 2017 en teden preživela v Nursiji, v rojstnem kraju sv. Benedikta in njegove sestre sv. Sholastike. Leta 2015 je močan potres porušil starodavno cerkev in poškodoval mesto ter samostan. Patri benediktinci so se preselili v začasne prostore na bližnji hrib in vsaka pomoč je bila dobrodošla pri gradnji samostana in cerkve. Fantje so tako imeli odlično izkušnjo sodelovanja, zidanja, postavljanja nove strehe, izkušnjo monastične gregorijanske molitve in ja, prav ste prebrali, vegetarijanske prehrane.

Več si lahko preberete tukaj: bratje benediktinci.