OZNANILA

OZNANILA 10. NEDELJA MED LETOM

Bratje in sestre, ker imamo istega duha vere, kakor je pisano: ›Veroval sem, zato sem govóril,‹ tudi mi verujemo in zato tudi govorimo. Vemo namreč, da bo tisti, ki je obúdil Gospoda Jezusa, tudi nas obúdil z Jezusom in nas hkrati z vami postavil predse. Vse to je namreč zaradi vas, da bi se milost zaradi večje množice pomnožila in s tem obogatila zahvaljevanje v Božjo slavo. Zato ne omagujemo. Nasprotno, čeprav naš zunanji človek razpada, se naš notranji iz dneva v dan obnavlja. Naša trenutna lahka stiska nam namreč pripravlja čez vso mero vzvišeno, večno bogastvo slave, ker se ne oziramo na to, kar se vidi, ampak na to, kar se ne vidi. Kar se namreč vidi, je začasno, kar pa se ne vidi, je večno. Vemo namreč tole: če razpade naša zemeljska hiša, ki je le šotor, imamo v nebesih zgradbo od Boga, hišo, ki je niso naredile roke in je večna.

(2 Kor 4,13-5,1)

ADORACIJA

PROSTORI UNIZUP

V torek od 9.00 do 12.00 in v sredo od 15.00 naprej. Vabljeni v prostore naše župnije na skodelico kave ali čaja in pogovor. 

 

Sveta maša ob zaključku akademskega leta

Univerzitetna župnija Maribor vabi na sveto mašo ob zaključku akademskega leta, ki bo v sredo, 12. junija, ob 19. uri v mariborski stolnici. Sveto mašo bo vodil mariborski nadškof in metropolit msgr. Alojzij Cvikl, pri sveti maši bo prepeval študentski zbor Vdih.
Po zaključku svete maše bomo dan sklenili s piknikom in prijetnim druženjem, na katerem bomo imeli priložnost za sproščen pogovor in izmenjavo izkušenj minulega študijskega leta.
Vabimo vas, da se nam pridružite v zahvali za preteklo leto.

Za naš zaključni piknik vas naprošamo, za peko piškotov ali peciva, bodisi sladkega ali slanega.

Vaše slastne kreacije lahko dostavite v prostore UniZup od 17.00 ure naprej.

Hvala in se veselimo skupnega sladkanja! 🙂

INDIJA 2024

Pozdravljeni! 👋
Smo Žan, Aljaž, Primož, Niko, Pija, s. Simona, Manca in Marija.
Julija se za tri tedne odpravljamo na misijonsko-medicinsko odpravo v Indijo. 🇮🇳
Najprej se bomo za nekaj dni ustavili v Kolkati, kjer bomo obiskali Center Matere Terezije ter hospic (dom za umirajoče) Khalighat, ki ga je ustanovila sv. Mati Terezija, kjer tudi danes delujejo Misijonarke ljubezni (Missionaries of Charity). Obiskali bomo tudi Slovenko Mojco Gayen, ki s svojim možem v Kolkati vodi šolo Piali Ashar Alo (Prižgimo luč upanja) za revne otroke.
Nato pa potujemo na severovzhod Indije v zvezno državo Meghelaya, v mesto Shillong, kjer bomo kot prostovoljci delovali v bolnišnici Nazareth Hospital ali v lokalnih podeželskih ambulantah ter tudi drugače pomagali tamkajšnjim redovnicam in misijonarjem.
Naše poti so se združile na Univerzitetni župniji Maribor. Žan je študent računalništva in fotograf, Aljaž študent elektrotehnike, Niko, Pija in Manca študenti medicine, Simona je družinska zdravnica in pastoralna sodelavka, Primož je župnik naše študentske župnije, Marija pa vzgojiteljica v dijaškem domu in koordinatorka naše odprave s številnimi izkušnjami misijonarskih odprav.
Hvaležni smo za to izjemno priložnost, saj vemo, da nam bo razširila obzorja, poglobila duha, nas urila v sočutnosti in pomoči bližnjim in nam podarila kopico dragocenih vsestranskih izkušenj.
Zelo bomo hvaležni vsakomur, ki bi želel podpreti nas in tamkajšnji misijon. Priporočamo se tudi v molitev.

Podpri našo humanitarno odpravo:

Podpora odpravi

Spremljaš nas lahko na družabnih omrežjih:

Facebook

Instagram