OZNANILA

OZNANILA

3. POSTNA NEDELJA

VEČER ZA ŠPORT

 

 

SVETA MAŠA

Redna študentska sveta maša v sredo, 6. marca ob 19. uri v mariborski stolnici.

MOLITEV Z BOŽJO BESEDO

 

DRUŽABNI VEČER NA UNIZUP

 

PROSTORI UNIZUP

V torek, od 9.00 naprej in v sredo, od 15.00 naprej. Vabljeni v prostore naše župnije na skodelico kave ali čaja in pogovor.  

 

POSTNI PETKI

Vsak postni petek sveta maša ob 7. uri pri sv. Alojziju.
“Post ni le odrekanje, ampak priložnost za duhovno rast in krepitev odnosa z Gospodom.

ZA “ŠE LEPŠI” UNIZUP

“Če imate talent za ustvarjanje ročnih izdelkov, sveže ideje za okrasitev prostorov Unizup ali pa vas preprosto veseli delo z rožami in ustvarjanje, se oglasite pri Simoni ali pri župniku Primožu.

OLIMPIJADA KATOLIŠKIH ŠTUDENTSKIH DOMOV

SREČANJE SKUPINE ZA MLADE PARE

“Kjer je ljubezen, tam je življenje.”
SREČANJE SKUPINE ZA MLADE PARE
Univerzitetna župnija Maribor pripravlja prvo srečanje za mlade pare.Simon in Ana, bosta z nami delila svoje izkušnje in nasvete o tem, kako graditi močno in trajno zvezo. Pridružite se nam in odkrijte, kako skupaj rasti v ljubezni.

 

MOLITEV MLADOSTI NA PRVI ČETRTEK

🗓️ Vsak prvi četrtek v mesecu
⏰ Od 20. ure dalje
📍 Lokacija: Alojzijeva cerkev, Glavni trg
Molitveni večer je priložnost, da se mladi zberemo, delimo svoje izkušnje, upanje in molimo skupaj. To bo čas za duhovno rast, skupnost in povezovanje z drugimi mladimi, da skupaj okrepimo vero in vrednote.

KRIŽEV POT MLADIH PO MESTNIH ULICAH

Križev pot mladih po mestnih ulicah Maribora se bo potekal 27. marca, začenši z večerno sveto mašo ob 19.00 uri v mariborski stolnici.

“Križev pot nas uči, da je vsaka pot trpljenja tudi pot upanja in preobrazbe. Z vsakim korakom, ki ga storimo v razmisleku in molitvi, smo povabljeni, da svoje breme položimo na križ in najdemo tolažbo v veri, da iz teme vodi pot k luči.”

Natečaj: Križišče vstajenja

Natečaj, ki nosi naslov Križišče vstajenja je priložnost za vse študente Unizupa, ki radi na kakršenkoli način ustvarjate vizualne podobe.

Pri natečaju izbira medijev za
ustvarjanje prosta:
Sodelujoči lahko podobo nariše ali naslika in pri tem izbere bodisi tradicionalne tehnike (svinčnik, barvice, flomastri, tempere, kolaž, vodene barvice, tuš, oljne barve…) bodisi novejše medije (digitalna slika/risba).

Izdelki so lahko tudi kiparski: glina, les, umetne mase in marsikatere druge
možnosti. Sem sodijo tudi tehnike šivanja, pletenja, vezenja ipd. Če rad/a fotografiraš ali ustvarjaš z novejšimi tehnologijami – npr. animacija, video,
fotomontaža, oblikovanje plakata… je vsak izdelek dobrodošel.

Daj domišljiji in navdihu prosto pot in izberi katero izmed že naštetih možnosti, naredi kombinacijo, poskusi nekaj novega, preseneti nas s svojo kreativnostjo.

Pri natečaju ne štejejo le veščine. Slednje so namreč enako pomembne kot ideja in pogum, ki nam omogoča, da kdaj poskusimo tudi kaj novega, četudi “ne znamo risati” ali “nismo nadarjeni za likovno”.

Veselimo se novih, ustvarjalnih rešitev na prej omenjeno temo. Edino, kar je
zares omejeno, je čas. Izdelke je potrebno oddati najkasneje do Velike noči.

Po zaključenem natečaju bosta sledili tudi postavljanje in otvoritev razstave v prostorih Unizupa.

Za dodatna vprašanja in spodbude sem na voljo – moja tel. št.: 070 418 798
Jakob Zemljič,
študent 3. letnika likovne pedagogike
Unizup

 

MAJSKI IZLET V BUDIMPEŠTO

Unizup se od 1.5. do 3.5.2024 odpravlja na romanje v Budimpešto!
Na romanju bomo odkrivali lepote Budimpešte, se skupaj družili in veselili, kaj dobrega pojedli in popili ter duhovno napolnili. S prijavo pohiti, da za življenjske izzive napolnjen boš tudi ti 😉