INDIJA 2024

Pozdravljeni! 👋
Smo Žan, Aljaž, Primož, Niko, Pija, s. Simona, Manca in Marija.
Julija se za tri tedne odpravljamo na misijonsko-medicinsko odpravo v Indijo. 🇮🇳
Najprej se bomo za nekaj dni ustavili v Kolkati, kjer bomo obiskali Center Matere Terezije ter hospic (dom za umirajoče) Khalighat, ki ga je ustanovila sv. Mati Terezija, kjer tudi danes delujejo Misijonarke ljubezni (Missionaries of Charity). Obiskali bomo tudi Slovenko Mojco Gayen, ki s svojim možem v Kolkati vodi šolo Piali Ashar Alo (Prižgimo luč upanja) za revne otroke.
Nato pa potujemo na severovzhod Indije v zvezno državo Meghelaya, v mesto Shillong, kjer bomo kot prostovoljci delovali v bolnišnici Nazareth Hospital ali v lokalnih podeželskih ambulantah ter tudi drugače pomagali tamkajšnjim redovnicam in misijonarjem.
Naše poti so se združile na Univerzitetni župniji Maribor. Žan je študent računalništva in fotograf, Aljaž študent elektrotehnike, Niko, Pija in Manca študenti medicine, Simona je družinska zdravnica in pastoralna sodelavka, Primož je župnik naše študentske župnije, Marija pa vzgojiteljica v dijaškem domu in koordinatorka naše odprave s številnimi izkušnjami misijonarskih odprav.
Hvaležni smo za to izjemno priložnost, saj vemo, da nam bo razširila obzorja, poglobila duha, nas urila v sočutnosti in pomoči bližnjim in nam podarila kopico dragocenih vsestranskih izkušenj.
Zelo bomo hvaležni vsakomur, ki bi želel podpreti nas in tamkajšnji misijon. Priporočamo se tudi v molitev.

Podpri našo humanitarno odpravo:

Podpora odpravi

Spremljaš nas lahko na družabnih omrežjih:

Facebook

Instagram