zMigaj se ven! 2018/19

Program: zMigaj se ven!

  • Dobrodelni študentski tabor 2019: Letni dobrodelni projekt:     ZA NASMEH VEČ V UKRAJINI

V sodelovanju s Marijinimi sestrami 

Termin: petek, 12.7.2019 do nedelje, 21.7.2019

Kraj: Užgorod, vas Turja Remeta (blizu meje s Slovaško). Do tja je malo več kakor od Ljubljane do Medžugorja.

Naše služenje tam:

Po enajstih letih življenja in služenja v glavnem mestu Ukrajine, smo Marijine sestre pred dvema letoma odprle drugo skupnost na zahodnem delu te velike države. In sicer na Zakrpatju v bližini mesta Užgorod, v vasi Turja Remeta na domu naše s. Marte Meško.  

V samostanu, v katerem sedaj živita s. Jožica Sterle, ki je zadnjih enajst let že delovala v Kijevu in s. Ivančica Fulir, ki prihaja iz hrvaške province. Njuno služenje je povezano z lazaristi, ki delujejo na tem območju, v župnijah med otroki in mladimi ter po mnogih okoliških vaseh med ostarelimi in bolniki. (iz opisa na njihovi spletni strani)

Kaj bomo delali?

  1. Tedenski program za otroke na katoliški ali na grkokatoliški župniji (od 15. do 19.7.2019)
  2. Obiski ubogih po vaseh
  3. In še kaj, kar še ne vemo. 🙂

Ekipa: p. Marjan, s. Meta in šest mladih (en kombi)

Odhod v petek in povratek v nedeljo. Na poti nazaj bi si lahko še ustavili na Slovaškem pri sestrah uršulinkah, enkrat prespali in si še kaj ogledali.

PRIJAVE: do začetka januarja 2019 zaradi priprav.

  1. Meta Potočnik unizup.maribor@gmail.com ali 031/236 729
  2. Zbiranje sredstev za stroške vožnje, bivanja in materialov ter za uboge.
  3. Zbiranje koristnih materialov za otroke.
  4. Učenje njihove pisave (cirilica) in osvojitev osnovnih besed.
  5. Priprava programa za otroke.

Ker je to projekt Univerzitetne župnije Maribor, bomo sredstva zbirali tudi pri vsaki sredini študentski maši. En del nabirke bo šel za pokritje stroškov UNIZUP in maše v stolnici, en del pa za naš dobrodelni projekt.

Maribor, 22. oktober 2018

 

  •  Dobrodelni študentski tabor 2018

Aktivnost: Konkretna pomoč ubogim in sodelovanje pri župnijskem taboru za otroke

Termin: 27.7. 2018 do 5.8.2018.

Kje:  župnija Dračevo 2018 (škofija Mostar)

Število prostovoljcev je največ 13. Katero fizično delo nas čaka, še ni znano, saj se še dogovarjamo z Nadškofijsko karitas Mostar. Letošnja novost bo pomoč animatorjem v župniji Dračevo pri vsebinski pripravi oratorija za otroke od 5. do 14. leta.  Želja je, da bi nekaj animatorjev prišlo v Sloveniji v juliju 2017.  Udeležili bi se enega oratorija, da tako dobijo celostno izkušnjo in ideje, kako lahko pripraviti oratorij za njihove razmere. Seveda za vse to potrebujemo vas, dragi mladi. Hvala vnaprej za vašo velikodušnost.

Če te veseli prostovoljno delo, pokliči s. Meto Potočnik (031/236 – 729) ali piši na unizup.maribor@gmail.com . Prijave zbiramo do marca 2018, potem sledi pripravljalni vikend in zbiranje sredstev za izvedbo našega tabora.

 

  • Zgradimo mostove

Aktivnost: Priprava na božič

Termin: torek, 12. decembra 2017 od 16.30 do 18.00.

Kraj: Strossmayerjeva ulica (blizu šolskih sester)

Tudi v Mariboru so ljudje v stiskah in živijo na socialnih obrobjih, kamor nas vabi papež Frančišek. Za začetek se bomo podali k otrokom in njihovim družinam, ki redno potrebujejo materialno pomoč Nadškofijske karitas Maribor. Potrebujejo pa tudi socialne veščine, ročne spretnosti in razvijanje ustvarjalnosti.

Skupaj z otroki bomo izdelovali božična darilca in okraske in si ogledali veselo igro, ki jo bodo pripravile študentke doma sv. Elizabete ter se srečali ob dobri malici.

Aktivnost: Skupaj v Tednu družine

Termin: Torek, 20. marca 2018 od 16.30 do 18.00.

Dobrodošla bo vsaka roka. Prijavite se s. Meti Potočnik 031/ 236 729 do 10. marca 2018.

  • Srečanja v ljudski kuhinji Betlehem

Aktivnost: Priprava, postrežba kosila in pospravljanje

Termin: Vsak dan od 11.00 do 13.30

Kraj: Strossmayerjeva ulica (blizu šolskih sester)

V adventu in postu je to odlična priložnost za duhovno vajo v ljubezni do bližnjega. Raje pojej dobro čokolado in si privošči dobro kavo v družbi tistih, ki so manj srečni kakor ti, in Bog bo blagoslovil tebe in tiste, ki jim boš služil. Za ta program je potreben sestanek za pripravo. Vsak se lahko odloči, kolikokrat bo na voljo. Lahko prideš npr. vsak teden na isti dan. Več informacij bomo še objavili, saj je boljše, da začne manjša skupina mladih skupaj. Info: Janez Novljan (068/ 185 236)

Ljudska kuhinja Betlehem

 

ODPRI OČI IN SRCE, KO HODIŠ PO MARIBORU. KATERE STISKE OPAZIŠ? Sporoči nam. KAJ LAHKO SKUPAJ STORIMO ZA LEPŠI SVET NAŠIH BLIŽNJIH?