2. srečanje medicinske skupine: Usmerjena integrirana oskrba doma

Zaradi epidemioloških razmer smo se ponovno preselili na splet, kar pa niti ni tako slabo, saj smo se lahko udeležili tudi nekateri, ki nismo bili v Mariboru. Kot vedno smo začeli s klepetom, nato pa nadaljevali z molitvijo, da bi bilo naše srečanje blagoslovljeno.

Tokratno temo je pripravila s. Simona, ki trenutno sodeluje v projektu Usmerjena integrirana oskrba doma – UIOD. To je projekt, ki se ukvarja z načrtovanjem in organizacijo storitev, z namenom, da bi starejši, kljub morebitni oviranosti ali bolezni lahko čim dlje ostali v domačem okolju. Ter da bi čim dlje ohranili psihofizične sposobnosti in s tem čim večjo sposobnost samooskrbe. S. Simona nam je s pomočjo promocijskega videa in osebnih izkušenj predstavila projekt, nato pa smo tudi mi razmišljali o različnih težavah, s katerimi se soočajo naši starejši občani in njihovi svojci.

Kot vedno je naša debata tekla v pozne večerne ure. Tekom srečanja smo odkrili mnogo izzivov, s katerimi se bomo spopadali po koncem študija na svoji strokovni poti. Zdi se mi pa koristno, da že prej o njih razmišljamo, saj smo tako vsaj malo pripravljeni na njih.

https://pomocnadomu.eu/integrirana-oskrba/

Sara Stanko