Medicinska skupina – ponovno skupaj

Prvo srečanje medicinske skupine v novem akademskem letu smo otvorili v župniji Magdalena, kjer je tamkajšnji župnik p.Ivan Hočevar, DJ z nami podelil svoje izkušnje kot bolnišnični duhovnik v UKC Maribor. Na srečanju smo bili prisotni študentje medicine in zdravstvenih ved ter različni zdravstveni delavci.
Pogovarjali smo se o zakramentu bolnišničnega maziljenja in njegovem pomenu. p. Ivan je poudaril, da to ni zakrament, ki ga prejmeš, ko je že konec upanja in človek čaka le še na smrt. Bolnišnično maziljenje je zakrament, pri katerem se moli za zdravje in ozdravljenje bolnika, če je to Božja volja. P.Ivan je povedal da se je po prejemu bolnišničnega maziljenja stanje nekaterim izboljšalo, nekaterim se ni spremenilo, nekateri pa so kmalu po prejemu umrli.
Omenil je tudi pomembno vlogo, ki jo igrajo zdravniki, medicinske sestre ter svojci pri zagotavljanju dostopnosti do bolnišničnega maziljenja.
Prav tako nam je razložil, kako poteka njegovo delo, kako mora biti 24/7 na razpolago in kaj naredi v primeru ko gre na duhovne vaje, dopust ipd… Nekaj časa smo namenili tudi pogovoru o njegovem delu med pandemijo. Izvedeli smo tudi, da je v UKC kapela, ki je vedno na razpolago za molitev in da so se v njej pred časom pandemije praznovale maše. Zanimivo je bilo slišati o krstu in poroki ki ju je doživel p. Ivan v UKC MB.

Veseli smo bili in še bomo vseh novih članov naše skupine.In se vidimo na naslednjem srečanju 😃.

Mirjam