Molitev v adventu »Maranatha, pridi Gospod.«

»Maranatha, pridi Gospod.«

Letošnji advent, čas čakanja in pričakovanja Gospoda smo z nekaterimi člani UNIZUPa nedelje preživeli ob Božji besedi. Eno nedeljo je Duh vel in nas premetaval, spet drugič nas je s svojo Besedo pobožal in pocrtljal. Velike so Njegove obljube in vselej jih izpolni. Vendar v svojem času, ki ni naš čas.

3x po vsaj 20, 30, celo 45minut ni enostavno sedeti ob Božji besedi in o njej premišljevati, čeprav bi lahko delali marsikaj drugega, na videz koristnejšega. Vendar čas z Bogom ni nikoli izgubljen čas. Tudi iz pripovedi in podelitev je vel oživljajoč Duh, ki nas je spet povezal kot sestre v Gospodu. Kako lep občutek, ko lahko skupaj z drugimi odkrivamo globine in smo še en korak bližje Bogu. Tudi prizvok praznika se vselej spremeni, če se nanj pripravimo z Njegovo besedo, ki nas vabi, da bi odprli srce in vzeli tega Novorojenčka v roke in Mu naredili prostor v naši štali življenja.

Kadar se odpiramo Božji besedi in jo podelimo, lahko tudi drugega spremenimo. To je moja ugotovitev adventne molitve ob Božji besedi. Dovolimo, da nas drugi s svojo prisotnostjo spreminjajo in dovolimo sebi, da lahko naše pričevanje spremeni druge.

 

Vianeja