Praznovanje godu sv. Janeza Pavla II.

Praznovanje sv. Janeza Pavla II. s posebno zakusko

Čeprav smo še vedno v letu 2020, ki nam je dneve obrnilo na glavo in nas močno zaznamovalo, pa to ne pomeni, da ni dovoljeno praznovanje, da ni dovoljeno spominjanje, da ni dovoljena povezanost. Ne prav nasprotno, čeprav je leto 2020 težko in drugačno, je še toliko bolj važno, da praznujemo, da se spominjamo in da se povezujemo.

Naše žegnanje in praznovanje z zavetnikom sv. Janezom Pavlom II., je bilo letos sicer brez torte in ostalih dobrot, je bilo pa zato duhovno bogato in zato še bolj blagoslovljeno.

Čeprav bi morala biti 22.10.2020 akademska sveta maša, je zaradi razmer nismo mogli izpeljati. Ker pa naša inovativnost in želja po povezanosti ne pozna meja, smo se povezali online. Najprej je naš župnik Robi za nas pripravil bogato bogoslužje pri sv. Jakobu, nato pa smo se za zavetju domačih domov povezali k večernemu srečanju. Glavna tema so bili tako naš župnijski zavetnik kot naši krstni zavetniki, o katerih je vsakdo izmed nas povedal nekaj, kar ga nagovarja, s čemer je s svojim zavetnikom povezan ali pa preprosto nekaj o njegovi zgodovini.

Ugotovili smo, da se zavetnik »rodi« skupaj z župnijo, da postane tisti svetnik, kateri ljudem v tistem času, v tistem kraju nekaj pomeni, da so študentje ob ustanovitvi izbrali pravega zavetnika in da smo vsi mi vede ali nevede zelo povezani s svojimi zavetniki.

V hvaležnosti za dar svetega krsta, kjer smo poleg Očeta dobili še zavetnika, kot dodatnega varuha in zgled smo se z molitvijo sv. Janeza Pavla II in z blagoslovom tudi poslovili.

 

Sveti Duh, prosim Te za dar modrosti,
da bom bolje poznal Tebe in Tvojo nebeško popolnost,
za dar razumnosti,
da bom jasno razločeval duha skrivnosti svete vere;
za dar sveta,
da bom živel v skladu z načeli te vere;
za dar vednosti,
da bom znal pri Tebi poiskati nasvet in ga bom pri Tebi tudi vedno našel;
za dar moči,
da me noben strah ali zemeljska skrb ne bosta nikoli ločila od Tebe;
za dar pobožnosti,
da bom s sinovsko ljubeznijo vedno služil Tvojemu veličastu;
za dar strahu Božjega,
da se bom bal greha, ki žali Tebe, moj Bog.
AMEN.

Sv. Janez Pavel II… prosi za nas
Vsi svetniki in svetnice Božje… prosite za nas

Vianeja