Predbožična sveta maša, blagoslov jaslic ter koncert komornega zbora Glasis

Predbožična sveta maša  bo v sredo, 20. decembra 2023, ob 19. uri v cerkvi sv. Alojzija v Mariboru. Po sveti maši sledi božični koncert v izvedbi komornega zbora Glasis.

Komorni zbor Glasis je del Kulturno-umetniškega društva Markovski zvon iz Markovcev in že več sezon navdušuje s svojim raznolikim glasbenim repertoarjem. Komorni zbor Glasis je znan po svoji široki paleti glasbenih stilov, od renesanse do sodobnih skladb.

Zbor je dosegel številne uspehe, med drugim zlato plaketo na mednarodnem zborovskem tekmovanju v Olomoucu na Češkem. Njihov repertoar, ki se je začel z gospel glasbo in kasneje razširil na širšo zborovsko glasbo, ki je dokaz njihove glasbene vsestranskosti

Komorni zbor Glasis, se bo na božičnem koncertu predstavil z raznolikim repertuarjem, ki zajema tako tradicionalne kot sodobne božične skladbe.

V koncertnem večeru bodo poslušalci lahko prisluhnili tradicionalnim božičnim skladbam kot je: ‘Blažena noč’ skladatelja Josipa Kegla, in sodobnim božičnim skladbam kot so: ‘All is Well’ Michaela W. Smitha in Waynea Kirkpatricka ter ‘African Noel’ Andreja J. Thomasa, ki bodo koncertnemu večeru dodali poseben pridih.