Stična mladih 2021

Stična mladih 2021

V soboto, 18. 9. 2021, se je v Stični odvijala že tradicionalna Stična mladih. Ko smo se mladi zbrali, nas je najprej ogrel Stična bend z nekaj znanimi melodijami. Pozdravil nas je tudi predsednik Pahor in organizatorji prireditve. Nato je sledila sveta maša, ki jo je daroval nadškof Alojzij Cvikl. Z angelskimi glasovi so pri njej prepevali tudi pevci Stična zbora in igrali instrumentalisti v orkestru. Maša je bila zelo lepa, vsi mladi smo bili zbrani pred Kristusom, s Kristusom v srcu.

Čez celi dan sta se nato zvrstila dva kroga delavnic, kjer je bila res velika možnost izbire in dobri gostje. Kot vedno je tudi letos bilo možno obiskati stojnice različnih katoliških organizacij, med drugim tudi Unizupa 🙂

Zvečer smo imeli večerjo in nato je sledil slavilni koncert, na katerem so nastopili poleg Stična benda še Abend in skupina Svetnik.

Stična mladih je bila zelo lepa izkušnja, najboljše pa je bilo to, da si lahko srečal ogromno mladih prijateljev in ta pristna Kristusova radost, ki se je čutila med nami.

Sara