Sveta maša ob začetku novega akademskega leta

Po poletnem premoru smo ponovno zakorakali v študentske klopi, na Mariborske ulice, v stolnico in v prostore Univerzitetne župnije. Končno smo spet v živo pozdravili stare in nove obraze, med drugimi tudi novega univerzitetnega župnika Primoža. Uvajalni del oktobra je hitro minil in že je bila tu sreda, 20. 10., ko smo v stolnici obhajali slovesno akademsko mašo.

Mašo je daroval g. nadškof msgr. Alojzij Cvikl, ki je v pridigi med drugim izpostavil: »Če nas svet uči in utrjuje v »jaz« in »zame« ter »meni«, potem je Cerkev prostor izrekanja »jaz in ti«, »midva« in »mi«. (klik: celotni nagovor)  Lep zgled grajenja skupnosti in izrekanja »mi« so s svojo udeležbo pri maši izkazali navzoči duhovniki, rektor Univerze v Mariboru, prof. dr. Zdravko Kačič, predsednik Alma Mater Europaea, prof. dr. Ludvik Toplak, dekani nekaterih fakultet in nenazadnje vsi navzoči študentje. Maši sta sledila še pogostitev na stolnem dvorišču in pogovor z misijonarjem Danilom Lisjakom in ravnateljem Misijonskega središča Slovenije, g. Matjažem Križnarjem.

In še nekaj o začetkih in zaključkih. Svoj uradni krst sta uspešno prestala tako župnik Primož kot tudi nova zborovodkinja študentskega zbora Vdih – Anja Mohorič. Obema želimo veliko blagoslova, poguma, vztrajnosti in veselja pri opravljanju vama zaupane naloge.

Od tesnega sodelovanja z Unizupom (oz. po novem Unižupom 😊 ) so se poslovili dolgoletni odbornik in mojster za vse, Aljaž Mlinarič, nekdanja zborovodkinja Vdiha in odbornica, Martina Ješovnik, ter Vdihova kahonistka in odbornica, Karmen Globočnik. Hvala vsem trem za vaš podarjeni čas, vse projekte, ki ste jih izpeljali, ideje, ki so poživele Unizup in za to, da vas lahko kličemo prijatelji.

Manca