VEČER ZA MLADE V MARIBORU

V soboto, 13.9. sem se vračala nazaj v Maribor. Iskreno me je zanimalo kaj se pripravlja, saj takšni dogodki ne potekajo pogosto. Že ko sem se pripeljala na Slomškov trg, sem zagledala oder, ki me je kar presenetil (pričakovala sem, da se bo vse skupaj odvijalo malo drugače…). A bila sem zelo pozitivno presenečena 🙂 Ko sem vstopila v cerkev, ki je bila polna – in to mladih iz vseh koncev, sem postala hvaležna, da sem se zmigala iz kavča in že en dan prej prišla  Maribor.

Sam večer se je začel s sv. mašo, ki jo je daroval naš nadškof msgr. Alojzij Cvikl DJ. Bogoslužje so s čudovitim petjem obogatili mladi iz župnije Markovci, ki moram priznat, da so imeli prav všečen repertuar. Po sv. maši je sledilo dogajanje na trgu. Kljub vsem ukrepom (ja, verjetno vsi vemo o čem govorim 😉 ) je večer potekal zelo sproščeno. Z nami so bili Abend, ki so pripravili slavljenje. Sprejeli smo tudi križ SDM (svetovnega dneva mladih), ki je v Mariboru začel svoje romanje po Sloveniji.

Lepo je bilo videti vse mlade, ki so prišli, da bi slavili Gospoda. Lepo je bilo biti del tega. Vsi znani obrazi, ki sem jih ponovno srečala, vsi nasmehi, razvneta srca… to je večer, ki ga je Maribor potreboval.

Na večer, ko smo še pospravljali trg, sem ugotavljala, koliko mi pomeni, da lahko živim obdana z mladimi, ki iščejo Boga. Da me spodbujajo v rasti, da mi dajejo zgled.

Za konec bi se rada zahvalila vsem, ki so pripomogli, da se je v Mariboru  zbralo toliko nas, ki živimo Zanj.

 

Ajda