Zahvalna nedelja

Spoštovani študentje, profesorji, bratje in sestre,

v današnjem evangeliju po Marku smo prisluhnili Jezusovim besedam v katerih pravi: »Varujte se pismoukov, ki si želijo hoditi okrog v dolgih oblačilih in si želijo pozdravov ljudi na trgih, prvih sedežev v shodnicah in častnih mest na gostijah, ki vdovam požirajo hiše in hinavsko opravljajo dolge molitve; ti bodo strožje sojeni.« 

Smo jim kaj podobni? Gotovo, radi imamo lepa »dolga« praznična oblačila kakor pismouki, radi imamo pozdrave na trgih in ulicah …, radi smo da vidijo ljudje naša lepa oblačila … A ob vsem tem si želim, da bi nas ljudje videli tudi v oblačilu VERE, LJUBEZNI in SPOŠTOVANJA.

In radi smo v prvih klopeh po cerkvah, a ob tem upam, da smo radi v »teh prvih klopeh« zaradi Boga – da smo pred Njim.

Vdova je v tempeljsko zakladnico dala zadnja zadnja novčiča, ki ju je imela, nič ne bo napak ,če rečemo Bogu je dala vse, predvsem pa svoje življenje.

Bratje in sestre, študentke in študentje, profesorice in profesorji. Želim si, da bi ljudje ko nas srečajo in z nami spregovorijo, v nas ali na nas spoznali oblačilo vere, upanja in ljubezni, kakor tudi medsebojnega spoštovanja, skupne hoje v življenju ter v veri v Kristusa.

Želim si in ob tem verjamem, da ste mnogokrat kakor vdova iz današnjega evangelija, ko »dajate vse od sebe« za študij in delo in nato še zadnji »novčič« za delo v Univerzitetni župniji, za kar sem Vam zelo hvaležen. 

Hvala Vam za vaše služenje in delo v naši župniji. Hvala s. Simoni, članom odbora za pomoč pri vodenju župnije, hvala pevcem in inštumentalistom štud. zbora Vdih in naši zborovodkinji Anji. Hvala Vianeji za pomoč in vodenje študentskega verouka. Hvala e-ekipi za urejanje spletne strani. Hvala Stolni župniji in župniku Markotu, da smemo biti »pod vašo streho« Hvala vsem, ki kakorkoli pripomorete, da naša župnija lahko deluje predvsem pa živi.

Hvala Vam.

Vaš Primž

žup. upravitelj