Zaključno srečanje medicinske skupine

Smo že zakorakali v mesec junij, kar pomeni, da se približujejo končni izpiti letošnjega študijskega leta. S tem smo z zaključno mašo na Jezusov vnebohod in druženjem zaključili s srečanji medicinske skupine za to akademsko leto. Letos smo imeli čast se podružiti s kar nekaj zanimivimi strokovnimi gosti in se poglabljali v dimenzije medosebnih odnosov in premagovanja stresa. Spoznali smo tudi zavod, ki želi pomagati ljudem v stiski zaradi nosečnosti, projekt Integrirana oskrba doma in bili deležni zanimivega pričevanje naše nove članice o njeni izkušnji v ameriški pro bono ginekološki ordinaciji in dobili priokus kako izgleda pro-life klinika na drugi strani oceana.

Medicinska skupina nam daje nekaj kaplj upanja v morju tragedij, skrbi, pritiskov, drugačnih miselnosti in moralnih stališč znotraj medicine. Daje nam priložnost, da se poglobimo v teme, ki so morda v današnji družbi označene za ‘konservativne’, ‘staromodne’, ‘zaostale za časom’, itd. Ponovno se spomnimo, da smo bili poklicani v medicino z namenom in da je pomembno, da živimo tudi znotraj zdravniškega področja skladno z našo vero, z našo moralo in pa Božjo voljo. Nekako se znotraj skupine napolnimo z močjo, da zmoremo plavati proti toku in se boriti za načela ljubezni, življenja, spoštovanja.

Naša skupina je večgeneracijska in zato omogoča odlično izmenjavo informacij o izpitih, predmetih in literaturi. Med seboj se spodbujamo, tolažimo in kdaj tudi ‘pojamramo’. Sama iz srečanja vedno pridem domov mirnejša, srečnejša. Zakaj? Ker vem, da me sestra ali brat v Kristusu razume, saj gremo vsi skozi enako kalvarijo, vsi stopamo pred enake ovire, podoživljamo podobne strahove, razočaranja, hkrati pa razumemo kaj pomeni biti Jezusov učenec med množico antikristov.

Vabim vse medicince, da se nam pridružite v novem študijskem letu, saj v dobri družbi gre vedno lažje.

Iva