1. Srečanje medicinske skupine

V četrtek, 19. 10. 2023, smo se študentje zdravstvenih smeri zbrali na prvem medicinskem srečanju v letošnjem študijskem letu. Medicinska skupina združuje študente medicine, zdravstvene nege in psihologije in deluje pod okriljem UNIZUPa. Srečujemo se ob četrtkih, 1x mesečno.

Na našem uvodnem srečanju se nam je pridružila psihoterapevtka Darja Kalamar Frece, ki se ukvarja s področjem logoterapije. Gre za vedo psihoterapije, ki se ukvarja s smislom in iskanjem smisla v življenju posameznika. Razložila nam je nekaj zanimivih stvari o nastanku veje psihoterapije, s katero se ukvarja, kako se udejstvuje v svoji smeri in kako je biti kristjan na področju psihoterapije, s katerim se ukvarja.

Zelo smo bili veseli njenega obiska in smo od njega tudi dosti odnesli, saj nam je dala misliti o našem življenju, smislu, ki ga zasledujemo in delovanju v zdravstvu z zavedanjem, da smo Božji otroci. Dala nam je tudi nekaj navdihov za branje in nas spodbudila, da smo začeli razmišljati tudi o tem, kako pomembna je psihoterapija v vseh vidikih zdravstvene oskrbe.

Medicinci smo tako odločno zakorakali v novo študijsko leto, ki bo gotovo polno izzivov in zanimivih srečanj. Vse, ki se še želijo pridružiti naši skupini pa vabimo na naslednje srečanje, ki bo v četrtek, 16. 11. 2023.

Špela