ADVENTNA DUHOVNA OBNOVA

Dragi mladi,

Univerzitetna župnija v sodelovanju z ŠOM – Maribor  od 15. 12. do 17. 12. 2023 pripravlja adventno duhovno obnovo za mlade. 

Prijavite se preko spletnega obrazca na tej POVEZAVI

V adventnem času, ko prižigamo sveče na adventnem vencu, odpiramo vrata lastni duhovni obnovi. Advent ni le čas priprave na Božič, temveč pomeni globlji premislek o smislu našega življenja in iskanje bližine Boga.

Vsaka prižgana sveča nam sporoča, da imamo v sebi luč ljubezni, upanja in miru in da lahko to delimo z drugimi. Advent nas vabi, da si vzamemo trenutek tišine vsak dan, da slišimo Božji glas v svojem srcu.

Pomen adventa je v tem, da nas usmerja k notranjemu iskanju, razmisleku o Božji ljubezni in pripravi na prihod Jezusa. Vsaka prižgana sveča na adventem vencu nas opominja, da je potrebno in da lahko stopimo korak bliže Bogu, kajti v tem iskanju bližine Očeta najdemo globoko radost in smisel življenja.

Duhovna obnova v tem času je priložnost, da odkrijete svojo notranjo moč, ljubezen do sočloveka in radost Božje bližine. Advent nam pomaga prepoznati Božjo prisotnost v našem vsakdanjem življenju ter nam odpira vrata v svetlo prihodnost.

Naj bo advent čas, ko globoko spoznate pomen svoje vere, iskanje bližine Boga in veselja ob Božjem daru življenja.

Cena adventnega vikenda 30 eur