Žegnanje ob godu sv. Janeza Pavla II.

V sredo, 25. 10. 2023, smo v Univerzitetni župniji Maribor praznovali god župnijskega zavetnika sv. Janeza Pavla II. Zbrani pred oltarjem smo se s slovesno sveto mašo, ki jo je vodil g. Simon Lampreht, Bogu zahvalili za našo skupnost in zavetnika. S svojo vero, upanjem, ljubeznijo in pogumom nam predstavlja velik zgled na poti življenja.

Slovesnost je s petjem in igranjem obogatil študentski zbor Vdih. Vesela in hvaležna sem, da sem lahko del njega in župnije, ki ima odprta vrata za vsakega. Slednja pa je odprla tudi po maši, ko smo na župnijskem dvorišču ob domačih dobrotah nadaljevali skupno druženje.

Univerzitetna župnija nam omogoča sodelovanje na različnih področjih, odkrivanje in dajanje talentov naprej, širjenje veselja, oporo v preizkušnjah, predvsem pa daje hrano za duhovno rast. Sama jo dojemam kot »dom v času študija«, kjer se lahko umirim in zahvalim za ljudi, ki me obdajajo.

Kako dragoceno je, da smo mladi kristjani povezani med seboj kot bratje in sestre v Kristusu. Kljub svoji raznolikosti z vero stremimo k istemu cilju – doseči večno veselje v nebesih. Hvala Jezusu in nebeški materi Mariji za ta velik dar.

Naj v nas še naprej odmeva vzklik Janeza Pavla II. ob obisku Slovenije: »Papež ‘ma vas rad!«

Mirjam

 

V sredo 25. oktobra smo se Unizupovci zbrali pri slovesni sv. maši v mariborski stolni cerkvi, da obeležimo god našega zavetnika sv. Janeza Pavla II., za katerega vemo, da je kot velik svetnik ogromno dal mladim in družbi, predvsem pa je v zmedene čase sedanjih stoletij, s svojimi deli, kot je Teologija telesa, posijal luč resnice, katero ravno zdaj še posebej potrebujemo. Pri so-maševani sv. maši, katero je vodil kaplan g. Simon Lampreht, smo tako, na naše veliko presenečenje, med drugim izvedeli, da je ravno mašni plašč, ki ga je nosil g. kaplan relikvija tega velikega svetnika. Sv. maša je bila tako res nekaj posebnega in lepega, za konec pa nam je g. Simon za popotnico na srce položil še misel tega svetega papeža: “Dragi mladi, ne dovolite, da bi vam kdorkoli ukradel upanje”, ki pa nam je gotovo vlila dodatnega poguma in zagona, na poti vere. Po tako lepo zaključeni sv. maši pa smo se, da naša štuendtska usta niso ostala lačna, odpravili še na pogostitev pred prostore Unizup-a, kjer smo bili postreženi z okusno toplo jedjo, pijačo in pecivom. Ob dobri družbi, pogovorih in nasploh veselem vzdušju je ta večer, kar prehitro minil, seveda pa ni bil zadnji in zato že komaj čakamo, da se kaj takega spet ponovi in se lahko spomnimo svetnikov, ki so nam zgled v naši veri in ljubezeni do Boga.

Gal

 

V sredo, 25. oktobra, je na UNIZUP-u bilo posebej slovesno. Praznovali smo žegnanje ob godu župnijskega zavetnika svetega Janeza Pavla II. Somaševanje je vodil Simon Lampreht, ki si je ob tej priložnosti smel obleči mašni plašč, ki ga je nosil sv. Janez Pavel II., ko je za blaženega razglasil Antona Martina Slomška. V nagovoru nam je svetnika izpostavil, kot vzor za današnjo mladino, vključil je pa tudi nekaj njegovih misli, ki jih je sveti papež ob različnih prilikah namenil ravno mladim.

Po slovesni sveti maši je sledilo druženje na župnijskem dvorišču.

Kljub mrzlemu vremenu, se je po maši zbralo veliko mladih. Poskrbljeno je bilo za nekaj toplega za pod zob, manjkalo pa ni niti sladkih prigrizkov. Zato, da nas ni zeblo, so poskrbeli fantje, ki so zakurili ogenj.

Po prijetnem druženju smo najprej pospravili za seboj, nato pa se počasi odpravili domov.

Ana Pleteršek